Renyi logo
 
 
Glömt lösenordet?      Registrera...

Introduktion till Muay Thai

Renyi Muay Thai

Muay Thai, även kallat Thaiboxning, är en tävlingsidrott med rötter och traditioner långt tillbaka i Thailands historia. Systemet har sitt ursprung i forntida militära närstridssystem men självförsvar, vapen och vissa äldre tekniker har skalats bort under århundraden av tävlingar då stilen optimerats för ringen och dagens tävlingsregler.

En thaiboxningsmatch går under fem ronder och reglerna tillåter slag, sparkar, knän, kast och i Thailand även armbågar. I Sverige finns idag väl utvecklade möjligheter att tävla under säkra former på en nivå som passar den enskilda utövaren. Idrotten har ofta benämnts som "The King of Martial Arts" och anses som den mest effektiva inom stående kampsport. Detta är inte minst dagens populära K-1 tävlingar ett bevis för, där de mest framgångsrika utövarna ofta har thaiboxningsbakgrund.

Under träningspassen övar vi slag, sparkar, clinch samt knätekniker. En hel del parövningar ingår, liksom konditions- och styrketräning. Sparringövningar förekommer också men som nybörjare är sparringen helt frivillig.